Гонтарева: Маємо в 2017 році сплатити МВФ понад $1 мільярд

Гонтарева: Маємо в 2017 році сплатити МВФ понад $1 мільярд

Укрінформ
Україні в наступному році потрібно буде не тільки робити платежі за зовнішнім боргом на суму близько $1,6 млрд, але й повертати МВФ понад $1 млрд за програмою stand-by.

Про це сказала голова НБУ Валерія Гонтарева на традиційній зустрічі з керівниками найбільших банків, повідомляє прес-служба НБУ.

"Вкрай важливо продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом та отримувати фінансування за Програмою. Без підтримки МВФ та інших міжнародних донорів золотовалютні резерви вже наступного року почнуть зменшуватись, адже у 2017 році нам буде потрібно не тільки робити платежі за зовнішнім боргом на суму близько $1,6 млрд, але й повертати МВФ понад $1 млрд за програмою stand-by", - заявила Гонтарева.

За її словами, без підтримки Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних донорів золотовалютні резерви вже наступного року почнуть зменшуватись, і в цьому випадку фінансову стабільність гарантувати неможливо.

Окрім цього, вона наголосила, що після кризових 2014 та 2015 років, у 2016 році нам вдалося інструментами монетарної політики знизити інфляцію.

"На кінець 2016 року вона досягне нашого цільового показника - 12%. Наразі альтернативи інфляційному таргетуванню не існує, адже в наших умовах саме цей монетарний режим дає необхідні результати", - наголосила Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-