"Нафтогаз" заявляє, що цьогоріч заплатить 10% усіх податків у бюджеті

Укрінформ
У поточному році НАК "Нафтогаз України" планує сплатити близько 60 млрд грн податків, або більше 10% загальних доходів Державного бюджету.

Про це йдеться у листі компанії з нагоди року роботи без імпорту газу з Росії.

«За час реформування Нафтогаз перетворено з однієї з найбільш збиткових компаній Східної Європи у найбільше джерело доходу для бюджету України. У 2014 році дефіцит Нафтогазу склав 6,2% ВВП. У 2016 році Нафтогаз вперше за багато років є прибутковим і не потребує фінансових вливань з держбюджету. У поточному році Нафтогаз планує сплатити близько 60 млрд грн податків, або більше 10% загальних доходів Державного бюджету України», - йдеться у повідомленні.

У компанії підкреслили, що цього вдалося досягти, зокрема, за рахунок ліквідації прихованих субсидій та побудови нової системи адресних субсидій для допомоги малозабезпеченим громадянам. 

«Крім того, значно покращено операційну ефективність самого "Нафтогазу": усунуто посередників на закупівлях та продажах, впроваджується нова, прозора система закупівель, завдяки якій групі вже вдалося заощадити більше 1,5 млрд грн. Компанія вчасно платить за своїми зобов'язаннями, вимагає платіжної дисципліни від контрагентів та активно відстоює свої позиції в судах», - запевнили у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-