Після ліквідації схем Онищенка «Укргазвидобування» почало приносити прибуток

Після ліквідації схем Онищенка «Укргазвидобування» почало приносити прибуток

Укрінформ
Прибуток ПАТ "Укргазвидобування" менш ніж за півроку з моменту припинення "газової схеми" досяг 162,332 млн. грн.

Це в п'ять разів більше, ніж майже за три роки спільної діяльності держкомпанії зі структурами, підконтрольними народному депутату Олександру Онищенку, повідомили в прес-службі НАБУ.

«Кошти на рахунки державного підприємства почали активно надходити після прийняття судом рішень про розірвання зазначених угод між державною компанією і підприємствами, підконтрольними Онищенко, а саме: ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма "ХАС" і ТОВ "Природні ресурси +". Майже трирічне співробітництво цих структур з "Укргазвидобуванням" забезпечило останній всього 25,158 млн. грн. прибутку», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо: у червні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування». Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-