Справу Онищенка до кінця року передадуть до суду - Ситник

Справу Онищенка до кінця року передадуть до суду - Ситник

Укрінформ
НАБУ планує до кінця року передати до суду так звану газову справу, головним фігурантом у якій є народний депутат Олександр Онищенко.

Про це заявив у суботу директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про результати роботи (НАБУ. - Ред.), то ті провадження, які ми почали, вони або в суді, або майже в суді. Якби зараз у нас вийшло затримати Онищенка, бо це одне із перших проваджень, в принципі ми вже підійшли до стадії фінального рішення. Я думаю, що в цьому році, в залежності від місцезнаходження головного фігуранта, це буде або заочне засудження, аби ми направимо цю справу до суду», - сказав Ситник.

Він розповів, що 4 листопада були отримані чергові свідчення від одного із фігурантів цього провадження. Таким чином, за оцінкою голови НАБУ, справа щодо Онищенка майже готова до направлення до суду. Проте, як відомо, сам фігурант утік з України і на сьогодні перебуває у Великій Британії.

«Я сподіваюся, що Інтерпол все ж таки прийме позитивне рішення (щодо затримання та екстрадиції Онищенка. - Ред.)",- додав Ситник.

Як повідомляв Укрінформ, Онищенка підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення газової схеми. За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн. 

5 липня цього року Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також надала дозвіл на його арешт. 

29 липня нардеп заявив, що перебуває у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

10 серпня Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук. 

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що прокуратура та НАБУ подали до Інтерполу всі необхідні документи щодо оголошення нардепа у міжнародний розшук, проте остаточного рішення з цього приводу досі не прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-