Голова НКРЕКП заявляє, що підвищення у рази тарифу на опалення не було

Голова НКРЕКП заявляє, що підвищення у рази тарифу на опалення не було

Укрінформ
Методика оцінки тарифів та послуги з централізованого опалення була підтримана Міжнародним валютним фондом і не передбачає підвищення у кілька разів.

Про це на прес-конференції заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Про зміну тарифів було відомо давно. Ніяких підвищень у 2-3-4 рази не було. Останнім часом ви бачили у ЗМІ повідомлення про начебто помилки у рахунках, або про те, що частина платіжок була порахована за лічильниками, а частина – за тарифом. Комісія ще минулого року ініціювала методику, яка дозволяє враховувати фактичну температуру та тривалість опалювального періоду. Ця методика була підтримана МВФ», - сказав Вовк.

Однак, за його словами, для комісії пріоритетом є забезпечення обліком. А рівень оснащеності лічильниками тепла на сьогодні становить 88%.

«Ми вимагаємо від усіх ліцензіатів забезпечити максимальний облік», - наголосив Вовк.

Як повідомлялося, кияни почали отримувати платіжки за опалення за півмісяця подачі тепла у жовтні. У квартирах із однаковим метражем рахунки різняться - від 55 до 2000 грн. З цього приводу у НКРЕКП заявили, що вивчать ситуацію з платіжками за опалення, отриманими киянами від Київенерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-