Є ризики, що Україна може не отримати четвертий транш від МВФ - Гонтарева

Є ризики, що Україна може не отримати четвертий транш від МВФ - Гонтарева

Укрінформ
Для подальшого відновлення фінансової стабільності в країні необхідна співпраця з міжнародними організаціями. 

Про це сказала голова НБУ Валерія Гонтарева, виступаючи під час Щорічних загальних зборів членів Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє прес-служба НБУ на сторінці у Facebook.

"Важливою умовою для подальшого відновлення фінансової стабільності в державі залишається співпраця з міжнародними організаціями", - йдеться в повідомленні.

За словами Гонтаревої, сьогодні є ризики, що Україна може не отримати четвертий транш від МВФ у сумі близько 1,3 млрд дол. США, а також надходження 600 млн євро від Єврокомісії до кінця цього року через зволікання Парламенту з проведенням пенсійної та земельної реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ.

Гонтарева наголосила, що реалізація реформ, на яких наполягають міжнародні партнери України, дозволить збільшити міжнародні резерви до 23,2 млрд дол. США на кінець наступного року, а також створить підгрунтя для подальшого покращення макроекономічної ситуації в країні. Тож необхідно продовжувати здійснювати структурні реформи, передбачені програмою співпраці з МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-