Ситуація на міжбанківському валютному ринку залишається стабільною - НБУ

Ситуація на міжбанківському валютному ринку залишається стабільною - НБУ

Укрінформ
Ситуація на міжбанківському валютному ринку залишається стабільною завдяки значним надходженням експортної виручки від експорту зерна та олії з середини вересня.

Про це заявив директор департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко, повідомляє регулятор у Facebook.

«Ситуація на міжбанківському валютному ринку залишається стабільною завдяки значним надходженням експортної виручки від експорту зерна та олії з середини вересня. Ми очікуємо, що цей фактор продовжить визначати стан міжбанківського валютного ринку України до кінця поточного року», - сказав він.

Водночас, за словами Пономаренка, цього тижня на стан валютного ринку може вплинути кілька короткострокових факторів.

По-перше, робочий день в Україні 11 листопада збігся зі святковим вихідним днем у США. У такі періоди надходження валютної виручки на рахунки українських банків традиційно скорочується, і, як наслідок, протягом наступних одного-двох днів спостерігається надлишковий попит на валюту.

По-друге, загострення політичної напруги протягом останнього тижня призвело до посилення психологічного тиску на валютний ринок.

«Але ми очікуємо, що ці фактори матимуть нетривалий вплив і не призведуть до волатильності гривні, несумісної з досягненням інфляційних цілей (12% +/-3 п.п. на 2016 рік та 8% +/-2 п.п. на 2017 рік)», - зауважив директор департаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-