Угорщина готова дати €50 мільйонів на дві дороги в Україні - міністр

Угорщина готова дати €50 мільйонів на дві дороги в Україні - міністр

Укрінформ
Угорщина готова надати 50 мільйонів євро для будівництва об'їзної дороги навколо Берегова і дороги від Берегова до Мукачева.

Про це на брифінгу в Києві заявив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І в Україні, і в Угорщині є інтерес, щоб була побудована об'їзна дорога навколо Берегова і дорога, яка з'єднує Берегове та Мукачеве. Угорщина готова надати в рамках проекту 50 мільйонів євро, щоб ці два проекти були реалізовані",- сказав Сіярто.

Він також поінформував, що за 8 місяців цього року товарообіг між країнами зріс на 11 відсотків.

За словами урядовця, під час візиту до Києва йшла мова про пожвавлення енергетичної співпраці між Україною та Угорщиною.

"567 мільйонів кубів газу буде направлено в Україну до кінця жовтня", - повідомив міністр.

Він також підкреслив важливість екологічної угоди, яка стосується питань солерудника у Солотвино для того, щоб солі не потрапляли в Тису.

"Ми спільно виступимо перед ЄС стосовно цієї справи (спільно з Україною - ред.), і оскільки Угорщина головуватиме в Дунайській стратегії, яка займатиметься водними ресурсами, у нас буде вагомий вплив у Євросоюзі стосовно цих питань",- заявив Сіярто.

Він також повідомив, що одна з угорських лікарень взяла на себе витрати з реабілітації ще 20 українських військовослужбовців.

Фото: forrasradio.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-