Незаконні вирубки у першому півріччі зросли більш ніж на третину - Держлісагентство

Незаконні вирубки у першому півріччі зросли більш ніж на третину - Держлісагентство

Укрінформ
Обсяги незаконного вирубування лісів за перше півріччя поточного року зросли на 36% у порівнянні з таким самим періодом торік.

Про це повідомила т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич в інтерв'ю газеті “Урядовий кур'єр”.

"У 2015 році, за офіційними даними, незаконно вирубано 24 тисячі кубів лісу. Збитки - майже 85 мільйонів гривень. Цьогоріч тільки за перше півріччя незаконна вирубка зросла на 36% порівняно з відповідним періодом минулого року і становить по галузі 15,8 тисячі кубів, а це майже 74 мільйони гривень", - сказала Юшкевич.

За її словами, допоможе у боротьбі з незаконними вирубками впровадження системи електронного обліку деревини для всіх лісокористувачів, що нині перебуває на погодженні.

“Ми (Держлісагентство. - Ред.) тепер погоджуємо впровадження системи електронного обліку деревини для всіх лісокористувачів. Якщо його повністю запровадити, то всю інформацію про деревину будемо бачити - від заготівлі до реалізації. Таким чином зменшимо кількість її незаконного обігу. Коли реалізуємо систему електронного обліку, матимемо великий прорив у боротьбі з незаконними вирубками”, - переконана керівник Держлісагентства.

Крім того, за її словами, розроблено законопроект про підвищення відповідальності за незаконне вирубування лісів.

"Держагентство лісових ресурсів розробило законопроект щодо підвищення відповідальності за незаконну вирубку, за обіг незаконно добутої деревини: плануємо значне збільшення штрафів - до 17 тисяч грн. І значно зросте відповідальність для працівників лісгоспів", - сказала Юшкевич.

За її словами, цей законопроект також передбачає конфіскацію всієї матеріально-технічної бази підприємця, якщо він незаконно купить деревину.

"Окрім штрафів, законопроектом передбачено ще й конфіскацію деревини і, наприклад, бензопил. А якщо буде доведено, що якийсь підприємець незаконно купив деревину, - буде конфісковано всю матеріально-технічну базу його підприємства", - наголосила Юшкевич.

Вона переконана, що прийняття цього законопроекту сприятиме зменшенню обсягу незаконної вирубки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-