Білорусь частково заборонила імпорт української свинини

Білорусь частково заборонила імпорт української свинини

Укрінформ
Білорусь запровадила тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської та Вінницької областей України через африканську чуму свиней (АЧС).

Відповідна інформація розміщена на сайті департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Білорусі, інформує БІЛТА.

"Білорусь з 1 вересня запроваджує тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської та Вінницької областей України через африканську чуму свиней (АЧС) ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території цих областей України зареєстровано нові випадки захворювання сприйнятливих видів тварин на АЧС.

 У цьому зв'язку департамент ветеринарного і продовольчого нагляду вводить тимчасові обмеження на ввезення із зазначених територій живих свиней, свинини і продуктів її переробки. Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення даних товарів до Білорусі з зазначених областей України. Одночасно буде вжито додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, свинарських ферм і господарств усіх форм власності.

Нагадаємо, що цього року Білорусь уже наклала аналогічні обмеження на експорт свинини з Кіровоградської та Хмельницької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-