Одеський припортовий залишився без газу

Одеський припортовий залишився без газу

Укрінформ
ПАТ "Одеський припортовий завод" зупинив випуск продукції, що спричинене припиненням поставок сировини (газу) державним підприємством "Укртрансгаз".

Про це в четвер повідомив на своїй сторінці в Facebook один з менеджерів підприємства - перший заступник гендиректора Одеського припортового заводу Микола Щуріков.

"Сьогодні вночі зупинений Одеський припортовий завод. Все зроблене за рік знищено. Рік тому завод був з 5-мільярдним кредитом Ощадбанку, 1,3 мільярдами боргу РГК і $210 мільйонами Остхем. За рік ми заплатили сотні мільйонів в бюджет і розрахувалися з Ощадбанком і РГК, а $193 мільйони боргу Остхем залишились", - зазначив Щуріков.

В прес-службі ПАТ «Укртрансгаз» Укрінформу заявили, що ОПЗ самостійно припинив споживання природного газу на підставі повідомлення ПАТ «Укртрансгаз» від 4 серпня, у якому йшлось про відсутність у контрагента підтверджених номінацій на серпень 2016 року та порушення споживачем умов договору на транспортування газу в частині оплати авансу за послуги з транспортування блакитного палива.

«АТ «Одеський припортовий завод» самостійно припинив споживання природного газу на підставі повідомлення ПАТ«Укртрансгаз» від 4 серпня поточного року, в якому йшлося про відсутність у контрагента підтверджених номінацій на серпень 2016 року та порушення споживачем умов договору на транспортування газу в частині оплати авансу за послуги з транспортування блакитного палива», - зазначили в "Укртрансгаз".

За даними Укртрансгазу, повідомлення було направлено своєчасно в установленому законом порядку.

Як повідомлялося, 18 липня Укртрансгаз заявив про початок процедури відключення ОПЗ від газопостачання через порушення умов договору на транспортування природного газу в липні 2016 року - відсутність передоплати, а також перевищення номінованого відбору газу в поточному місяці. Укртрансгаз повідомив, що знизив тиск до мінімально допустимого для роботи обладнання підприємства рівня 9 атм. при нормі - 14 атм.

Пізніше Укртрансгаз відновив подачу газу на період підписання ОПЗ договору на закупівлю газу. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України схвалило укладення договору між НАК "Нафтогаз України" та ОПЗ на поставку у липні 2016 року 45 млн кубометрів газу за 302,6 млн грн.

Також нагадаємо, що 13 червня Фонд державного майна України оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ із початковою ціною 13,175 млрд грн. Однак охочих придбати завод не знайшлося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-