Нафтогаз за півроку вийшов майже на 22 мільярди чистого прибутку

Нафтогаз за півроку вийшов майже на 22 мільярди чистого прибутку

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» у період із січня по червень цього року отримав понад 21,8 млрд грн чистого прибутку. Головним джерелом цього прибутку - 18,8 млрд грн або 86,2% - став транзит газу. 

Дані щодо прибутків "Нафтогазу" оприлюднила у Фейсбуці прес-служба компанії 

"Нафтогаз" отримав понад 21,8 млрд грн чистого прибутку. Головним джерелом цього прибутку (18,8 млрд грн) є транзит газу. Зароблені кошти ми плануємо вкласти у збільшення видобування газу в Україні та на закупівлю газу для українських споживачів на наступний опалювальний сезон", - ідеться у повідомленні.

У компанії також відзвітували щодо прибутку на газі для населення.

«Він є, але значною мірою тому, що ми відобразили додаткові збитки від цієї діяльності у звітності минулого року. Пам'ятаєте, минулого року ми писали про прибуткові 9 місяців, а за 12 місяців 2015 року був збиток? В тому числі, через це», - зазначає прес-служба.

Як пояснили у "Нафтогазі", такого підходу вимагають від них міжнародні стандарти фінансової звітності.

«Було відомо, що закуплений нами та закачаний в підземки газ для потреб населення буде продано у 1 кварталі зі збитком. Результат постачання газу для потреб населення за весь опалювальний сезон 2015/2016 - збиток у 500 млн грн. За сезон 2014/2015 цей збиток дорівнював 27,9 млрд грн і був покритий з держбюджету 2015 року», - розповіли у НАК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-