Ремонт доріг: Омелян дав місяць на зміну ситуації

Ремонт доріг: Омелян дав місяць на зміну ситуації

Укрінформ
На ремонт українських доріг сьогодні використовується не більше 10% цільової міжнародної допомоги в той час, як Світовий банк та ЄБРР готові надати на це значні кошти. Тож, Мінінфраструктури дало місяць новому керівництву Укравтодору і Дорінвесту, щоб довести свою ефективність.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, інформує Урядовий портал.

"На жаль, сьогодні ми постійно просимо на допомогу, але коли вона надається, ми використовуємо зовсім незначний її відсоток. У випадку українських доріг мова йшла про менше ніж 10%. Наразі і Світовий банк готовий надати приблизно мільярд доларів США, і Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати близько 700 мільйонів", - зазначив Омелян в ефірі "5 каналу".

Міністр наголосив, що прийнято рішення повністю змінити підхід до діяльності Укравтодору. З цією метою в Укравтодорі відбулися серйозні кадрові зміни: повністю змінено правління ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" - структури, яка займалася будівництвом і обслуговуванням доріг, а також керівництво Дорінвесту - державної компанії, яка займалася співпрацею з міжнародними фінансовими організаціями.

Перед новим керівництвом Дорінвесту стоїть завдання гроші, надані міжнародними організаціями, дійсно використовувати в українській економіці. Будівництво доріг дає поштовх для всієї  промисловості та індустрії України.

За словами міністра, нове керівництво має лише місяць для того, щоб продемонструвати свою ефективність.

"Ми або робимо реформу, або не робимо. Так само з новим керівництвом ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" та Дорінвесту. Перед ними є місяць часу, вони повинні розробити план дій, погодити у випадку Дорінвесту - з міжнародними фінансовими організаціями та Укравтодором, у випадку ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" - з Укравтодором та Міністерством інфраструктури, зробити його публічним, щоб всі бачили, які дії будуть вжиті для того, щоб різко змінити ситуацію на краще", - підкреслив Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-