Росія зробила ще крок на посилення торговельної війни з Україною - заява Кабміну

Росія зробила ще крок на посилення торговельної війни з Україною - заява Кабміну

Укрінформ
Розширення Росією обмежень на транзит українських товарів уряд розцінює як черговий крок з боку Кремля, спрямований на посилення торговельної війни.

Про це йдеться у заяві Кабінету Міністрів, розміщеній на Урядовому порталі.

«Запровадження РФ цих обмежень очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі із третіми країнами, зокрема Центральної Азії, що означатиме скорочення обсягів українського експорту. Це політично-вмотивований акт Російської Федерації, який є ще одним виявом агресії РФ по відношенню до України. Уряд вживав і вживатиме всіх можливих заходів захисту національних інтересів України та протидії будь-яким виявам агресії з боку РФ. Нами підготовлені адекватні заходи у відповідь, які будуть введені в дію невідкладно», - підкреслили в уряді.

Кабмін наголошує, що ці обмеження є черговим грубим порушенням міжнародних зобов'язань РФ, зокрема взятих в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року.

«Ми вимагаємо від РФ негайного скасування запроваджених обмежувальних заходів по відношенню до українського експорту в інші країни», - заявляють у Кабінеті Міністрів.

Крім того, український уряд має намір поставити питання щодо порушення Росією норм міжнародного права у Світовій організації торгівлі та інших міжнародних організаціях, а також з міжнародними партнерами.

Нагадаємо, 3 липня оприлюднено указ президента Росії Володимира Путіна, яким запроваджено додаткові обмеження щодо транзиту товарів з України.

Згідно з указом запроваджені раніше обмеження щодо транзиту товарів до Республіки Казахстан поширюються тепер і на транзит до Киргизької Республіки. Крім того, запроваджується повна заборона транзиту товарів, на які поширюється дія запровадженого РФ «ембарго», а також товарів, на які в РФ застосовуються ставки ввізних мит, відмінні від 0.

У цьому зв'язку Міністерство економічного розвитку і торгівлі України допускає повне припинення транзиту товарів з України територією Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-