SWIFT планує відключати «відкриті» для хакерів банки - Financial Times

SWIFT планує відключати «відкриті» для хакерів банки - Financial Times

Укрінформ
Банки з найслабшим захистом від кібератак можуть бути відключені від доступу до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на керівництво системи, яке намагається відновити довіру після кількох хакерський атак.

"Дні, коли потрібно було проникати у відділення банку зі зброєю, вже давно позаду. Тепер можна пограбувати банк за допомогою комп'ютера, і це повністю змінює правила гри", - заявив виконавчий директор SWIFT Готтфрід Лейббрандт.

Так, зазначається, щоб посилити високі стандарти кібербезпеки серед 11 тисяч банків, які використовують систему, планується відключити від неї найбільш вразливі фінансові установи.

"Можна сказати, що якщо хтось у SWIFT негайно не забезпечить безпеку, тоді ми повинні будемо відрізати його від системи", - наголосив Лейббрандт.

Крім цього, за його словами, SWIFT розмовляв з міжнародними фінансовими регуляторами, в тому числі і з Банком міжнародних розрахунків і Радою з фінансової стабільності, про те, щоб теж зробити вимоги в області безпеки частиною їхніх стандартів.

Лейббрандт зазначив, що SWIFT також планує створити нову програму сертифікації аудиторів, які зможуть перевіряти банки на відповідність посиленим критеріям кібербезпеки.

Раніше міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів SWIFT повідомила клієнтам про другу атаку хакерів з метою проникнути в систему. Першим випадком стала крадіжка хакерами через SWIFT із рахунку центрального банку Бангладеш у США.

Як повідомили в компанії, в обох випадках власна система SWIFT не була порушена, але хакери отримали доступ до системи збору передачі даних з використанням облікових даних замовників і шкідливого програмного забезпечення, щоб приховати свої сліди.

Як повідомлялося, цього року через систему були послані 35 неправильних вказівок про переведення коштів від імені Центрального банку Бангладеш. У результаті злочинці вкрали 81 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-