Штати збираються блокувати доступ КНДР до банків

Штати збираються блокувати доступ КНДР до банків

Укрінформ
Казначейство США збирається заблокувати доступ КНДР до глобальної фінансової системи.

Про це пише видання The New York Times.

«Воно (Казначейство - ред.) може відрізати від американської фінансової системи будь-який банк або компанію, яка проводить банківські операції з Пхеньяном», - йдеться у повідомленні.

Це пов'язано з хакерськими атаками північнокорейської приватної фірми, яка займається кібербезпекою, повідомляє видання. Тоді було вкрадено щонайменше $81 млн, в результаті чого Північна Корея була внесена в список основних країн, які залучені до відмивання грошей.

Введення такого роду санкцій призведе до того, що будь-який банк або компанія, яка ризикне здійснити банківські операції з Пхеньяном, буде відрізаний від американської фінансової системи.

Це в значній мірі вплине на китайські банки, які полегшують фінансові операції Північної Кореї з Пекіном, що є найбільшим торговим партнером КНДР. 

Банкам в Сполучених Штатах вже заборонено вести справи з фінансовими інститутами в Північній Кореї. Але рекомендовані правила вимагатимуть дотримуватися додаткової обачності для гарантування того, що вони не провели випадково ділові операції з північнокорейськими фінансовими установами або урядом Пхеньяна через підставні компанійї або інші фіктивні суб'єкти.

Як повідомляє видання, інші країни також нарощують зусилля, щоб ізолювати Північну Корею. У березні Рада Безпеки ООН заявила, що її члени отримали 90 днів на розірвання відносини з банками КНДР. 

Запровадженню санкцій, за словами представників влади, передувала тривала робота, в ході якої були виявлені докази того, що агресивні хакери КНДР пов'язані з банківськими розкраданнями, що здійснювалися з використанням вкраденої у банків інформації про доступ до системи Swift. Ця глобальна система допомагає тисячам фінансових фірм авторизувати платежі з одного рахунку на інший.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-