Бальцерович про реформи в Україні: Не можна було зробити більше

Бальцерович про реформи в Україні: Не можна було зробити більше

Укрінформ
Представник Президента Петра Порошенка в Кабінеті міністрів України Лешек Бальцерович вважає, що Україна за два роки встигла зробити максимум реформ.

Про це він заявив в інтерв'ю Ліга.net.

"Давайте бути чесними: позитивні речі, які були зроблені за ці два роки, не могли бути зроблені при іншому президентові. Враховуючи всі проблеми, які накопичилися в Україні, не можна розраховувати на те, що вони будуть вирішені лише за два роки. Мені важко уявити, що у ваших умовах можна було б зробити набагато більше - дуже сумніваюся", - сказав Бальцерович.

Він зазначив, що знає про всі основні українські економічні проблеми. На його думку, це необхідність стабілізації державного бюджету шляхом скорочення витрат, податки, тіньова економіка.

"Економіка, як медицина. Візьміть двох хворих на туберкульоз громадян з двох різних країн в будь-якій точці світу - терапія для обох буде однаковою... Чим Польща відрізняється? Тим, що ми з самого початку усунули більшість монополій. І завдяки радикальної лібералізації ми не допустили вознесіння олігархів", - додав Бальцерович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-