Японію просять зорієнтувати українських фермерів на органічне виробництво
Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з представниками японської компанії "Марубені".
"Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії Сумі Шігекі ми запропонували японській стороні підключитися до програми підтримки малих фермерів, і їх зорієнтувати на органічне виробництво", - зауважив Міністр.
За його словами, Японія є стратегічним партнером для успішного розвитку українського аграрного сектору і малих фермерських господарств, зокрема, оскільки наразі більшість інвестицій в Україну надходить саме в сільське господарство.
Він зазначив, що у стандартах якості Україна хотіла б орієнтуватися на Японію.
"Якщо Україна за стандартами якості буде працювати з Японією, то з усім світом ми будемо працювати взагалі без проблем. Я особисто зацікавлений, щоб японські стандарти якості тестувалися через виробничі можливості в Україні", - зазначив очільник відомства.
Зі свого боку представники японської компанії повідомили, що компанія "Марубені" є першою компанією, яка намагається відновити поставки сухих молочних продуктів.
"Ми намагаємося довести нашим японським колегам, що в Україні існують компанії, які готові випускати якісні продукти. Також українська курятина може бути конкурентоспроможною на японському ринку. В Японії існує дефіцит вершкового масла, і українські компанії зацікавлені у налагодженні поставок цієї продукції", - зазначили японські колеги України.
Як зауважив Тарас Кутовий, Україна наразі працює над тим, щоб мати торгового представника таких великих корпорацій, як "Марубені".
Нагадаємо, нова команда Міністерства розробила концепцію "3+5", яка передбачає конкретні шляхи реформування галузі. Вона включає 3 стратегічно важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, реформа держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі; і 5 напрямків, які витікають із них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.