Омелян розказав про

Омелян розказав про "амбітну програму" для держпідприємств

Укрінформ
Міністерство інфраструктури має амбітну програму реформ.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на брифінгу за підсумками зустрічі з іноземними дипломатами, представниками міжнародних фінансових інституцій, а також центральних органів державної влади України, повідомляє Урядовий портал.

"Міністерство інфраструктури має амбітну програму реформ. Це стосується корпоратизації Укрзалізниці та Укрпошти, які повинні стати абсолютно незалежними державними компаніями. Це має бути незалежність як від політичного впливу, так і від впливу корупції", - заявив міністр.

За його словами, важливим кроком є приватизація державних підприємств, які не мають стратегічного значення. Серед ключових завдань Міністерства, які озвучив Омелян, – боротьба з корупцією. Він також висловив сподівання, що міжнародні партнери України допоможуть Україні з реалізацією цих ключових завдань.

Міністр заявив, що завдяки розширенню технічної допомоги США Україна отримає досвідчених експертів у всіх сферах інфраструктури, зокрема, місія американських інженерів приїздить 28 травня вивчати потреби реконструкції шлюзів на Дніпрі.

Міністерство співпрацює і з країнами Європейського Союзу, з Європейською Комісією. "Наші партнери щоденно, щогодинно допомагають. Підсилюють, допомагають і спрямовують нашу діяльність", - наголосив міністр.

За його словами, Світовий банк надає технічну допомогу двома новими програмами підтримки реформ. Європейський інвестиційний банк щойно затвердив новий грант по програмі оновлення інфраструктури. ЄІБ в даний час завершує підготовку двох важливих програм у сфері громадського транспорту та модернізації залізниці, відповідні фінансові програми будуть підписані з Міністерством до кінця року.

ЄБРР розглядає продовження та розширення фінансування парку вагонів та фінансування встановлення ERP системи на Укрзалізниці. Також ведеться спільна робота над оновленням закону про концесії.

Міністерство поводить консультації з посольством Нідерландів та Німеччини щодо отримання технічної допомоги реалізації реформ у річковому та залізничному секторах інфраструктури.

Посол Європейського Союзу, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські назвав ініційовану Міністерством зустріч дуже важливою. Томбінські підкреслив, що питання реформування автомобільного, залізничного, авіаційного, морського та річкового транспорту прописані в Угоді про асоціацію. "Це наша велика спільна робота – допомогти Україні використати свій потенціал. Без успішного та ефективного транспорту неможливий економічний розвиток", - заявив голова Представництва ЄС в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-