ЄБРР готовий купити частину Одеського припортового, але є умови

ЄБРР готовий купити частину Одеського припортового, але є умови

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готовий придбати частину акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ) у разі, якщо компанія, яка виграє приватизаційний тендер, відповідатиме вимогам банку і буде в цьому зацікавлена.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу розповів старший радник із зовнішніх зв'язків Європейського банку реконструкції та розвитку в східноєвропейських країнах Антон Усов.

«Ми спостерігатимемо за приватизаційним процесом ОПЗ і за його результатами. Якщо компанія, яка виграє тендер, відповідатиме певним фінансовим і репутаційним вимогам ЄБРР, ми готові стати співінвесторами. Але це станеться у тому разі, якщо компанії це також буде цікаво», - сказав Усов.

Він зазначив, що розмір можливого пакету акцій також буде питанням переговорів.

«Але послідовність дій буде саме така. Спочатку пройде приватизація, далі визначення переможця тендеру, а після цього ЄБРР готовий взяти участь як співінвестор», - наголосив Усов. 

Остаточно визначитися з купівлею акцій фінансова установа може вже до кінця 2016 року.

«Спочатку має пройти нормальний, прозорий приватизаційний процес», - акцентував співрозмовник. 

Нагадаємо, український Фонд державного майна має намір продати ОПЗ до середини літа поточного року. З молотка підуть 99,6% акцій заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-