Субсидії на газ просить переважно міське населення – Держстат

Субсидії на газ просить переважно міське населення – Держстат

Ексклюзив
Укрінформ
За даними державного статистичного спостереження, кількість особових рахунків з газопостачання населенню у березні 2016 року становила 12,34 млн.

При цьому понад 66% субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг припадало на міське населення.

Про це свідчать дані Державної служби статистики України, які були надані на запит кореспондента Укрінформу. 

«За даними державного статистичного спостереження, оплата населенням житлово-комунальних послуг та електроенергії, кількість особових рахунків з газопостачання населенню у березні 2016 року становила 12,34 млн», - йдеться у відповіді на запит. 

При цьому у січні-березні 2016 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 1,2 млн домогосподарств, з яких 909,3 тис., або 66%, припадали на міські поселення, 473,2 тис., або 33%, - на сільські. 

Загальна сума призначених субсидій протягом згаданого періоду становила 1,8 млрд грн, з яких містянам було виділено 976,1 млн грн, або 54,2% від загальної суми, селянам – 826,1 млн грн або 45,8%. 

Близько 10% вищезгаданої суми (181,1 млн грн) у першому кварталі цього року було спрямовано як допомога 27,9 тис. домогосподарствам у міській місцевості та 95 тис. домогосподарствам у сільській місцевості для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Минулорічний такий показник був у 10,5 раза менше – 17,1 млн грн.

Нагадаємо, що минулого тижня в ефірі одного з телеканалів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко закликав селян відмовлятися від використання газу у побутових цілях заради "більшої енергоефективності".

Згідно з даними Держстату, населення України у березні поточного року становило 42,76 млн осіб (без урахування окупованого Криму), з яких 66%, або 29,5 млн, проживають у містах, 33%, або 13,1 млн, – у сільській місцевості. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-