НБУ цього року не фінансував потреби Нафтогазу і Фонду гарантування

НБУ цього року не фінансував потреби Нафтогазу і Фонду гарантування

Укрінформ
НБУ протягом першого кварталу 2016 року не здійснював жодної купівлі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для фінансування потреб "Нафтогазу" чи Фонду гарантування вкладів.

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції заявив заступник голови Нацбанку Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом першого кварталу 2016 жодної купівлі для фінансування потреб "Нафтогазу", Фонду гарантування не відбулось", - зазначив Чурій.

Він наголосив, що регулятор за цей час придбав лише ОВДП на суму 47,5 млн грн з метою задоволення вимог за кредитами рефінансування.

Окремо Чурій наголосив, що протягом 2015 року НБУ купував ОВДП для забезпечення макрофінансової стабільності. Він зазначив, що за зверненням Міністерства енергетики та вугільної промисловості регулятору довелося монетизувати ОВДП на 29,7 млрд грн для покриття дефіциту "Нафтогазу".

Чурій також зазначив, що за зверненням Мінфіну у 2015 НБУ монетизував ОВДП на 51,6 млрд грн для фінансування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, щоб забезпечити ефективне очищення банківської системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-