Українці перестали нести гроші в банки з російським капіталом - НБУ

Українці перестали нести гроші в банки з російським капіталом - НБУ

Укрінформ
В Україні з початку 2014 року частка коштів фізичних осіб у банках, які мають відношення до державного російського капіталу, зменшилась з 9,3% до 5,8%, юридичних - з 8,3% до 3,3%.

Про це йдеться в прес-релізі НБУ, оприлюдненому під час засідання комітетів Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності та з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частка коштів фізичних осіб з початку 2014 року по сьогодні у цих банках зменшилась з 9,3% до 5,8% (23,6 млрд грн), а юридичних - з 8,3% до 3,3% (15,5 млрд грн)", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що в Україні працюють 5 банків, які мають відношення до державного російського капіталу - Промінвестбанк, Сбєрбанк Росії, ВіЕс банк, ВТБ банк та БМ банк. В регуляторі також зауважують, що з 2014 по 2016 рік частка цих банків збільшилась з 10,7% до 12,3%. При цьому наголошують, що це формальне зростання, що цілком пояснюється проведеним очищенням системи, так як з початку 2014 року НБУ вивів з ринку близько 70 банків - тому частка працюючих фінустанов автоматично зросла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-