ДТЕК хоче за півроку домовитись із кредиторами

ДТЕК хоче за півроку домовитись із кредиторами

Укрінформ
Компанія ДТЕК Енерго сподівається протягом 6 місяців прийти до угоди за умовами довгострокової реструктуризації кредитного портфеля.

Про це Укрінформу повідомили в ДТЕК Енерго.

«Ми продовжуємо роботу й діалог з іноземними кредиторами, спрямовані на збалансування фінансових можливостей компанії з обслуговування кредитів. Ми сподіваємося протягом 6 місяців прийти до угоди за умовами довгострокової реструктуризації кредитного портфеля, яка буде прийнятною для усіх сторін», - зазначив керівник департаменту з корпоративних фінансів ДТЕК Дмитро Федотов.

Підкреслюється, що компанія ініціювала отримання stand still з боку утримувачів єврооблігацій на період до 6 місяців. Підписання аналогічного документу узгоджується з іншими кредиторами.

«На підставі отриманих пропозицій від усіх зацікавлених сторін буде розроблено документ, який врахує інтереси компанії й партнерів», - говориться у коментарі.

У першому півріччі 2015 року компанія здійснила обмін єврооблігацій у розмірі 200 млн дол. США на нові папери на суму 160 млн дол. США з терміном погашення у березні 2018 року. У другому півріччі 2015 року з метою організації процесу реструктуризації боргових зобов'язань компанія найняла фінансового радника Rothschild і юридичного консультанта Latham & Watkins.

Як повідомляло агентство, сьогодні, 8 квітня, ДТЕК Енерго розмістила прес-реліз на Лондонській фондовій біржі, в якому просить кредиторів про тимчасовий мораторій щодо своїх зобов'язань, з тим, щоб завершити повномасштабну реструктуризацію структури капіталу компанії й створити стабільну платформу для роботи компанії.

11 квітня представники компанії мають намір провести телефонну конференцію для власників облігацій, щоб відповісти на будь-які питання за пропонованою схемою.

ДТЕК Енерго - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію й дистрибуцію електроенергії у структурі енергетичного холдингу ДТЕК.

До портфелю активів у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів.

ДТЕК - стратегічний холдинг, який здійснює управління операційними компаніями з активами у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці й у видобутку газу. Чисельність співробітників ДТЕК - 118 тис.осіб. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-