ДТЕК Ахметова знову просить кредиторів почекати

ДТЕК Ахметова знову просить кредиторів почекати

Укрінформ
Контрольований Рінатом Ахметовим компанія ДТЕК просить кредиторів про тимчасовий мораторій за своїми зобов'язаннями, з тим, щоб завершити повномасштабну реструктуризацію структури капіталу компанії і створити стабільну платформу для роботи компанії.

Про це йдеться у прес-релізі ДТЕК, розміщеному на Лондонській фондовій біржі.

"Мета - дозволити компанії створити стабільну платформу на період, протягом якого вона прагне вести переговори зі своїми кредиторами і завершити повномасштабну реструктуризацію структури капіталу", - наголошується в повідомленні.

Відзначається, що ДТЕК не може повністю оплачувати купони з двох випусків єврооблігацій (2013 і 2015 років) на загальну суму $910 млн, термін погашення яких настає в 2018 році.

11 квітня представники компанії мають намір провести телефонну конференцію для власників облігацій, щоб відповісти на будь-які питання за пропонованою схемою.

У березні Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) DTEK Energy B. V. - З рівня "С" до рівня "RD" (обмежений дефолт). Наступного дня ДТЕК повідомила про спроби реструктуризувати свою заборгованість перед іноземними кредиторами.

Тоді керівник департаменту з корпоративних фінансів ДТЕК Дмитро Федотов відзначив, що економічна ситуація в Україні залишається несприятливою, не дає можливості бізнесу рефінансувати позики, змушує шукати рішення по довгострокову реструктуризацію боргу і розраховувати на розуміння та підтримку інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-