ДТЕК Ахметова не зміг розплатитися за євробондами на Лондонській біржі

ДТЕК Ахметова не зміг розплатитися за євробондами на Лондонській біржі

Укрінформ
DTEK Finance PLC на Лондонській фондовій біржі 29 березня не здійснив купонний платіж за євробондами з погашенням у березні 2018 року (обсяг відповідного випуску - 160 млн дол.).

Про це йдеться на сайті Лондонської фондової біржі. 

Крім того, компанія повідомила, що має намір найближчим часом озвучити пропозицію щодо реструктуризації цих паперів, а також випуску євробондів на 750 млн дол. з погашенням у квітні 2018 року. Таким чином, відсотки, які не були виплачені 29 березня, будуть оплачені відповідно до озвучених умов.

ДТЕК на початку грудня 2015 року оголосив власникам своїх єврооблігацій, що планує запропонувати їм реструктуризувати ці зобов’язання в першому кварталі 2016 року. Для спрощення процесу реструктуризації група закликала власників провести спільні консультації з метою формування комітету кредиторів, який би призначив фінансового радника і, в разі необхідності, вступив би в контакт з фінансовим консультантом ДТЕК – Rothschild.

Раніше, на початку жовтня 2015 року, холдингова компанія групи “ДТЕК” – DTEK Energy B.V. (Нідерланди) повідомила про збір реєстру власників єврооблігацій на $750 млн з терміном обігу до 2018 року в рамках проведеного стратегічного перегляду структури капіталу. Менеджером зі збору реєстру була призначена міжнародна група Orient Capital.

ДТЕК належить українському олігархові Рінату Ахметову. Компанія є абсолютним монополістом на українському вугільному ринку та ринку електрогенерації. За даними холдингу «ДТЕК», його чистий збиток у 2015 році збільшився на 90,3% - до 37,4 млрд грн. Причому компанії, що входять в цей енергохолдинг, декларували збитки не тільки на Донбасі, але й на Галичині, Дніпропетровщині та Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-