У Ахметова заявили про збитки ДТЕК - більше 37 мільярдів

У Ахметова заявили про збитки ДТЕК - більше 37 мільярдів

Укрінформ
Компанія "ДТЕК Енерго", що належить до фінансово-промислової групи СКМ Ріната Ахметова, оголосила результати  фінансової звітності за 12 місяців 2015 року, які констатують чисті збитки компанії в обсязі 37,4 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК із посиланням на генерального директора компанії  Всеволода Старухіна.

За його словами, "рік "ДТЕК Енерго" закінчив із чистими збитками 37,4 млрд грн; але на тлі глибокого падіння економіки країни і майже 50% інфляції команда зробила все можливе, щоб пом'якшити наслідки зовнішніх чинників на фінансовий стан компанії та її багатотисячний колектив".

Старухін пояснив, що енергетика - найкращий маркер стану економіки, в 2015 році економічна ситуація в Україні залишалася вкрай складною і головним викликом для теплової генерації було забезпечення українців електроенергією в умовах дефіциту антрацитового вугілля.

"Шахтарі та енергетики компанії повністю виконали свої зобов'язання, але фінансові результати за підсумками року негативні, оскільки компанія продовжує працювати за економічно необгрунтованими тарифами в умовах високої заборгованості ДП "Енергоринок", - зазначив гендиректор.

При цьому він підкреслив: "Хоча тарифи на електроенергію для населення і промислових споживачів значно виросли, це не відбилося на фінансовому стані теплової генерації, оскільки грошові кошти в основному були розподілені на інші види генерації. До цього можна додати падіння відпуску електроенергії підприємствами компанії на 20% і зростання заборгованості ДП "Енергоринок"  перед компанією до рівня 5,2 млрд грн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-