Ощадбанк є одним з найбільших платників податків серед банків України - прес-служба

Ощадбанк є одним з найбільших платників податків серед банків України - прес-служба

Укрінформ
Протягом багатьох років Ощадбанк є одним з найбільших платників податків у банківській сфері, забезпечуючи своєчасне наповнення бюджетів різних рівнів. Так, у 2015 році банк сплатив податки, збори та обов'язкові платежі на суму більш як 2 млрд грн, що на 8,2% більше, ніж у 2014 році.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі "Ощадбанку".

«Ощадбанк - найбільший банківський актив держави. Держава - акціонер Ощаду, який підтримує свій банк у найскладніший момент його історії. Відтак, банк підтримує свого акціонера, свою країну та її громадян. Справно сплачує податки й є одним з найбільших їх платників в Україні. Наразі пріоритет номер один - відновлення прибуткової діяльності банку. І ми над цим щодня працюємо. В жорстких умовах міжнародних стандартів звітності, конкуренції на ринку та поступового відновлення української економіки. Сподіваюсь, макроекономічна ситуація не стане на заваді і ми віддаватимемо країні й людям дедалі більше й більше», - зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Як зазначили у прес-службі, Ощадбанк традиційно сприяє наповненню регіональних бюджетів, підтримуючи економічний розвиток областей. Минулого року до бюджетів двадцяти чотирьох областей України державним банком було перераховано 763 млн грн внесків до соціальних фондів, 1078,7 млн грн податків на доходи фізичних осіб та  83,1 млн грн військового збору. 

Водночас, коментуючи невключення банку до рейтингу «ТОП-100 платників податків» видання «Бизнес», у прес-службі зазначили, що "ключовим показником, за яким визначався рейтинг, є загальна сума податкових платежів за кодом ЄДРПОУ підприємства. Укладачі рейтингу не врахували, що чимало регіональних підрозділів системних підприємств, у тому числі обласні управління Ощадбанку, мають кожне свій код ЄДРПОУ (саме так були свого часу зареєстровані філії Ощадбанку в Єдиному державному реєстрі підприємств). Відповідно, такі податки, як ПДФО і військовий збір, були сплачені філіями Ощадбанку в 2015 році самостійно, і були меншими за суму податкових платежів 100-го платника податків за рейтингом (339 млн. грн.). Якщо скласти платежі всіх підрозділів Ощадбанку, то загальна сума сплачених ним податків, зборів та обов'язкових платежів становить більш ніж 2 млрд  грн. Зважаючи на розрахунки, запропоновані рейтингом, Ощадбанк посідає друге місце серед платників податків у банківській сфері. Банк стабільно демонструє позитивну динаміку сплати податків і зборів, сприяючи наповненню державного бюджету".

У прес-службі зазначили, що Ощадбанк направить детальне роз'яснення до редакції газети «Бизнес» щодо суми сплачених податків та зборів і методики розрахунку загальної суми в більш як 2 млрд грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-