В ЄБРР кажуть, що кредити на купівлю газу Україні навіть просити не треба

В ЄБРР кажуть, що кредити на купівлю газу Україні навіть просити не треба

Укрінформ
Європейський банк реконструкції і розвитку підписав з Україною угоду про поновлювану кредитну лінію на три роки на купівлю газу і готовий надавати кошти за заявкою. 

Про це в інтерв'ю «Європейській правді» сказав директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер. 

"Програма, яку ми підписали, - це поновлювана кредитна лінія на три роки на купівлю газу. У разі потреби, вона автоматично поповнюватиметься. Міністерству або Кабміну для цього треба буде просто зробити нову заявку", - сказав Аджунер.

Він підкреслив, що ЄБРР готовий виділяти кошти у разі потреби, проте заявки від України поки не було. 

"Поки вибрали тільки перший кредит (300 млн дол. - ред). Якщо НАК потребуватиме додаткових коштів, ми готові їх надати", - відзначив Аджунер.

Він нагадав, щодо першого кредиту з Міністерством енергетики і вугільної промисловості України у ЄБРР були різні точки зору на те, як повинна проходити програма корпоративної реструктуризації компанії. Проте пізніше Кабмін схвалив умови залучення позики, і всі спірні питання було знято.

"У грудні 2015 року - січні 2016 року всі ці 300 млн дол. шляхом міжнародних прозорих тендерів повністю вибрано. Це прецедент для сектору. Ми дуже задоволені роботою менеджменту «Нафтогазу» та співпрацею з НАК" - додав директор представництва ЄБРР.

За його словами, такий результат був би неможливий, якби керівництво НАК не прийняло ті стандарти управління компанією, які намагаються прищепити міжнародні фінансові організації. Керівництво НАК відсторонилося від політики і займалося бізнесом, тим, що передбачала програма співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-