Міненерго Великобританії бачить загрозу енергозалежності від Росії

Міненерго Великобританії бачить загрозу енергозалежності від Росії

Укрінформ
Членство Великобританії в ЄС дає країні захист від енергетичної залежності від Росії.

Про це сьогодні оголосить міністр енергетики Великобританії Ембер Радд, повідомляє Reuters.

«Ми бачили, як країни на зразок путінської Росії використовують свої газові запаси як інструмент зовнішньої політики, погрожуючи відрізати країну від подачі газу або сильно завищити ціни», — наводить інформагентство цитату з промови Радд.

Цей виступ має стати частиною урядової компанії, мета якої – переконати британців проголосувати за збереження членства в ЄС на референдумі 23 червня. Зараз громадська думка поділяється приблизно нарівно між «за» і «проти».

Підписаний минулого року між Газпромом і найбільшим постачальником енергії Великобританії Centrica контракт «передає» під контроль російського монополіста забезпечення 9% газових потреб Великобританії, - на цій цифрі Радд зробить акцент у своїй промові.

«Ми не можемо дозволити (Росії) перетворити нашу енергетичну безпеку в політичного пішака, щоб поставити Європу на коліна... Простіше кажучи, коли йдеться про російський газ, ми вистоїмо лише разом, розділившись – впадемо».

Також Радд відзначить, що відмова від членства в Євросоюзі поставить під загрозу іноземні інвестиції в енергетичну галузь Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-