Brexit може коштувати Британії $145 мільярдів - експерти

Brexit може коштувати Британії $145 мільярдів - експерти

Укрінформ
У разі Brexit до 2020 року Велика Британія втратить 950 тисяч робочих місць і 100 млрд фунтів стерлінгів (близько 145 млрд дол).

Про це пише The Guardian.

«Brexit може коштувати економіці Великої Британії £100 млрд - еквівалент 5% від ВВП до 2020 року, і викличе тривалий економічний збиток, від якого Британія ніколи не оговтається», - зазначається в аналізі, проведеному бухгалтерською фірмою PricewaterhouseCoopers для CBI (конфедерація британської промисловості – ред.).

Крім цього, рівень безробіття у Великій Британії, який є одним із найнижчих в ЄС (5,1%), зросте на 2-3%.

«Проведений аналіз дуже чітко показав, чому вихід з Європейського Союзу буде справжнім ударом по рівню життя, робочих місцях і (економічному) зростанню», - сказала генеральний директор CBI Керолін Феїрбрейн.

У свою чергу, видання Financial Times писало, що прихильники виходу Британії з ЄС повторюють помилку Греції. Вони вважають, що сказавши "ні" на референдумі, дадуть можливість уряду виторгувати поступки у Брюсселя. Однак щось подібне вже безуспішно намагався зробити прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас.

Британія вже визначилася з датою референдуму – він відбудеться 23 червня. Раніше Лондон і Брюссель досягли угоди, яка повинна запобігти виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-