Нафтогаз про заяву щодо Азарова: На людей в такому віці ображатися гріх

Нафтогаз про заяву щодо Азарова: На людей в такому віці ображатися гріх

Укрінформ
Директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко відреагував на заяву екс-прем'єра-втікача Миколи Азарова, який назвав нинішню українську владу ідіотами через те, що вона купує газ по $170, а він раніше за $500.

Про це Вітренко написав у Фейсбуці.

"Не впевнений, що Азаров назвав ідіотами саме нас, але оскільки за $170 газ купуємо саме ми, начебто, треба відповідати. На людей в такому віці ображатися гріх. Тому відповім скоріше не Азарову особисто, а тим, хто ностальгує за "господарникам", — зазначив він.

"По-перше, якщо б ми не побудували нову трубу зі Словаччини і не навчилися б працювати за правилами європейського ринку, то купували б ми зараз тільки у "Газпрому". Тобто вже не за $170, а за $212. Хоча ні, $212 нам "Газпром" б теж не продавав. Тому що $212 - це вже зі "знижкою", яку нам "Газпром" був змушений дати не за красиві очі, а тільки тому, що у нас була можливість купувати у "Газпрому", тобто вони змушені були конкурувати. Тобто не за $170, а по $227 вже", - додав Вітренко.

Однак, за словами представника "Нафтогазу", є дуже велике "але". "Газпром» продавав би нам газ, тільки якщо б ми виплатили йому близько 30 мільярдів доларів за несправедливі зобов'язання "бери або плати", або якщо б жертвували національними інтересами України, як це робила банда Януковича", - заявив директор з розвитку бізнесу.

"Зауважу, що пан Азаров нам 30 мільярдів доларів не залишив. Також він за весь час господарювання не домовився про формальне скасування принципу "бери або плати". Не можна було домовитись? Так подали б у Стокгольмський арбітраж. Ми ж вам на практиці довели маячню розповідей про те, що арбітраж не прийме позов за цим контрактом", - написав також Вітренко.

Він резюмував: "Ринкові реформи, чесні і радикальні, - єдина можливість для України стати багатою країною і зберегти свою незалежність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-