Придністров'ю стало невигідно торгувати з Митним Союзом

Придністров'ю стало невигідно торгувати з Митним Союзом

Укрінформ
Обсяг товарообігу невизнаного Придністров'я з Митним Союзом скоротився вдвічі, а через девальвацію російського рубля багато підприємств переорієнтовуються на ринки Євросоюзу.

Про це йшлося під час зустрічі лідера невизнаного Придністров'я Євгена Шевчука з керівниками великих підприємств-експортерів регіону, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Ми підтримуємо курс державної політики на експорт до Митного Союзу. Проте реалізовувати прихильність політичним поглядам складно через значну девальвацію російського рубля, оскільки придністровська продукція стала там неконкурентоздатною. Товарообіг з партнерами з Митного Союзу порівняно з 2014 роком скоротився вдвічі, а з країнами Європейського Союзу - більш як на 25%", - відзначив директор найбільшого у Придністров'ї взуттєвого підприємства "Флоаре".

На думку керівника підприємства "Софтшуз" Юрія Чебана, "цілий ряд взуттєвих виробництв пішли з Китаю і розмістилися у В'єтнамі і навіть в деяких країнах Європейського Союзу, які за рівнем витрат виявляються більш вигідними".

Раніше офіційний Кишинів заявив, що з 1 січня 2016 року положення Угоди про Зону вільної і всеосяжної торгівлі з Євросоюзом поширяться і на підприємства Придністровського регіону. Влада Молдови висловила готовність надати придністровцям підтримку у підготовці необхідної документації  для реалізації експортно-імпортних операцій з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-