Іран вже готується постачати газ до Європи

Іран вже готується постачати газ до Європи

Укрінформ
Іран займається розробкою кількох проектів, які можуть дозволити почати поставки газу в Європу протягом двох років.

За словами керуючого директора Іранської національної газової компанії Аліреза Камелі, нині Іран розглядає кілька варіантів, які дозволять країні «приєднатися до міжнародного клубу СПГ». Один з таких проектів - відновлення будівництва заводу Iran LNG, припиненого після запровадження санкцій проти Тегерана. На той момент завод був готовий на 40%, пише РБК з посиланням на дані The Wall Street Journal.

Ще один варіант - будівництво газопроводу по дну Перської затоки в Оман. Ця країна має СПГ-інфраструктуру, яку потенційно міг би використовувати Іран. За словами Камелі, влада Оману погодилися реалізувати цей проект протягом двох років.

Менше двох років, на його думку, потрібно на будівництво плавучих заводів зі скраплення газу. Камелі також повідомив, що компанія вже веде переговори з європейськими корпораціями.

Як відомо, затяжне зниження цін на нафту на світових ринках, у зв'язку з яким міжнародні фінансові організації змушені переглядати довгострокові прогнози, багато аналітиків пов'язують виходом на ринки іранської нафти після скасування санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-