Україна годує майже 140 мільйонів людей на планеті - Павленко

Україна годує майже 140 мільйонів людей на планеті - Павленко

Ексклюзив
Укрінформ
Україна на сьогодні експортує продукцію до близько 190 країн світу і годує 140 мільйонів осіб.

Про це в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу заявив міністр аграрної політики України Олексій Павленко, який очолює делегацію країни на найбільшій сільськогосподарській виставці в Європі "Зелений тиждень", яка стартувала в п'ятницю в Берліні.

"Географія (експорту) дуже широка, ми поставляємо (продукцію) у великій кількості майже у 190 країн світу. І, за нашими розрахунками, годуємо близько 140 млн людей на планеті", - заявив Павленко.

Україна, за його словами, займає третє місце у світі за експортом зернових культур, восьме - курятини, перше - соняшникової олії. Україна також експортер номер 1 по меду в світі і третій за обсягами виробник цього продукту, наголосив Павленко.

У плані географії, зазначив міністр, посилаючись на дані за 11 місяців минулого року, приблизно 46% експорту йде на азіатські країни (на рівні 6 млрд дол.), 28% (3,6 млрд дол.) - припадає на країни ЄС; на 1,8 млрд дол. - постачання в країни Африки, загальний експорт у країни СНД - 1,4 млрд дол.

"У 2015 році ми мали позитивне сальдо в аграрній галузі на рівні 8,8 млрд дол. США - рекорд для історії України", - заявив Павленко.

Він додав, що минулого року держава експортувала рекордну кількість зерна - 35 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-