Павленко хоче обміняти українське зерно на ізраїльські технології

Павленко хоче обміняти українське зерно на ізраїльські технології

Укрінформ
На сьогодні майже кожна друга хлібина в Ізраїлі виготовляється з українського борошна. Але Україна прагне не тільки продавати зерно, а й залучати сучасні ізраїльські технології.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні понад 40% ізраїльського хліба випікається з українського зерна. Тільки за 10 місяців 2015 року Україна експортувала на ізраїльський ринок зернових на суму $217 млн. Але ми хочемо не тільки продавати Ізраїлю своє зерно, а й залучати сучасні ізраїльські технології, які показують приголомшливі результати в агропромисловому виробництві. Ми чудово розуміємо, що сьогодні безперечним лідером практично у всіх галузях агроіндустрії є Ізраїль", - наголосив міністр.

За словами Павленка, минулого року Україна експортувала в Ізраїль зерна на $260 млн при загальній сумі імпорту ізраїльських зернових $704 млн. В 2014 році Україна поставила 390 тис. тонн пшениці, що становило 41,4% від загального імпорту Ізраїлем цієї культури. При цьому частка імпортованого українського борошна становить 41,7 тис. тонн, або 37% від загального імпорту борошна Ізраїлем.

Разом з тим, він зауважив, що крім налагодження торговельних відносин, українсько-ізраїльське співробітництво спрямовано значною мірою на надання технічної допомоги українським фермерським господарствам та виробникам агропродукції.

"Це - один зі шляхів підвищення їх потенціалу як виробників та налагодження ефективного виробництва агропродукції. Україні зараз потрібні партнери, які повірять в її майбутнє та допоможуть вийти на новий рівень розвитку. Сподіваюсь, що співпраця між Ізраїлем та Україною стане вдалим прикладом такої довіри", - додав Павленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-