ЄС долучиться й до другої черги проекту модернізації енергомережі - Порошенко

ЄС долучиться й до другої черги проекту модернізації енергомережі - Порошенко

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк візьмуть участь і у реалізації другої черги проекту з модернізації енергосистеми України.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на церемонії введення в дію повітряної лінії електропередачі "Рівненська АЕС - підстанція Київська", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, що друга черга цього проекту також буде запроваджуватися з інвестиційною допомогою наших партнерів з ЄС. Про це ми вели мову з президентом Європейської Комісії (Жан-Клодом Юнкером. - Ред.) і з віце-президентом (Марошем Шефчовичем. - Ред.), що друга черга зможе додати енергетичних потужностей Києву і ще зменшити частку теплових електростанцій, які працюють на вугіллі", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що надані Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком на надзвичайно вигідних умовах 300 млн євро відіграли визначальну роль у можливості реалізації проекту будівництва ЛЕП "Рівненська АЕС - підстанція Київська". Крім того, ще 100 млн євро профінансували вітчизняні компанії "Укренерго" й "Енергоатом", що дало змогу у визначені терміни ввести лінію в експлуатацію.

"Це вдалий приклад нашої співпраці з ЄС, це вдалий приклад збільшення енергетичної безпеки України, це вдалий приклад збільшення потужності України, що значно сприяє інвестиційному клімату", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, ЄБРР та ЄІБ беруть участь у проектах з модернізації енергомереж в Україні.

На черзі - реалізація інвестиційного проекту «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська», що забезпечить зняття обмежень видачі потужності ЗАЕС, підвищить надійність електропостачання споживачів Південної електроенергетичної системи, допоможе видати потужність 700 МВт в енергосистему України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-