З програмою ООН Одеська митниця  подолає корупцію - Марушевська

З програмою ООН Одеська митниця подолає корупцію - Марушевська

Укрінформ
Одеська митниця першою в Україні розпочне оформлювати вантажі з допомогою нової автоматизованої системи обробки митних даних "Asycuda World", розробленої фахівцями ООН.

Презентацію програми здійснила у п'ятницю керівник Одеської митниці Юлія Марушевська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Автоматизована система обробки митних даних "Asycuda World" дозволить нашим працівникам оформляти вантажі максимум за 15 хвилин у "зеленому коридорі" і протягом однієї години - в "червоному коридорі". Крім того, впровадження цієї програми унеможливить корупцію - автоматизація процедур забезпечить повний контроль і прозорість роботи митниці", - зазначила Марушевська.

За словами керівника митниці, "для запровадження програми ООН, яка успішно функціонує у 86 країнах світу, в тому числі в Грузії, та навчання українських митників знадобиться близько року. Однак одеські фахівці розпочнуть оформляти вантажі з допомогою автоматизованої системи обробки митних даних "Asycuda World" уже навесні 2016 року".

Марушевська додала, що зарплати співробітників Одеської митниці планують підняти за рахунок того, що їм буде передано функції приватних митних брокерів.

"Ми зможемо надавати платні послуги, які здійснюють брокерські компанії, причому за нижчими цінами. Кошти за оформлення декларацій надходитимуть до спеціального фонду, а звідти спрямовуватимуться на виплату співробітникам митниці додаткових виплат", - резюмувала керівник митниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-