Із заборгованих Укрнафті 18 мільярдів стирчать

Із заборгованих Укрнафті 18 мільярдів стирчать "вуха Коломойського" - Коболєв

Укрінформ
Сума дебіторської заборгованості "Укрнафти" складає 18,67 млрд грн. 

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив голова правління НАК "Нафтогаза України" Андрій Коболєв, що очолює наглядову раду "Укрнафти". 

Він, зокрема, назвав три найбільші невирішені проблеми компанії.

"Якщо говорити про їх значущість і величину, то першою проблемою є невирішена проблема з газом, який є предметом суперечки між "Укрнафтою" і "Нафтогазом". Ця проблема була створена задовго до нас і накопичувалася дуже тривалий час. Відразу скажу, щоб не було ніяких інсинуацій -  ми не готові вирішувати цю проблему таким чином, як, наприклад, робила Юлія Володимирівна (Тимошенко. - Ред.) - віддаючи газ фізично. Ми не готові віддавати газ", - сказав Коболєв. 

Друга за значущістю проблема, за словами глави НАК, це заборгованість "Укрнафти" перед бюджетом. І третя проблема - це дебіторська заборгованість перед "Укрнафтою", створена приватними структурами. "Є обгрунтовані підозри вважати, що дані структури пов'язані з групою "Приват". Сьогодні сума дебіторської заборгованості "Укрнафти", за інформацією, яку ми отримали від менеджменту компанії, складає 18,67 млрд грн.", - зазначив Коболєв. Він вважає, що в даній ситуації, насамперед, треба забезпечити повну зміну менеджменту "Укрнафти", "і цей менеджмент має діяти на користь обох акціонерів - держави і міноритаріїв". 

"Важливий момент, чому я акцентую на цьому увагу, - якщо не вирішити проблему нормального корпоративного управління "Укрнафти", там не буде вирішена жодна проблема. І ті всі люди, які вважають, що спочатку ми повинні вирішити інші проблеми, помиляються, я вважаю, що це неправильний підхід. Тому спочатку ми змінимо менеджмент, після цього новий менеджмент вирішить проблеми, що накопичилися там", - підкреслив голова "Нафтогазу". 

Він зазначив, що така зміна вже сталася на останньому засіданні наглядової ради 26 листопада, під час якого "фактично звільнили від повноважень всіх старих членів правління, окрім одного, який потрібний для кворуму, але тільки до грудня, і призначили новий штат правління". На зауваження, чи не бентежить його одіозність члена правління Володимира Пустоварова, що залишився, якого вважають ставлеником Коломойського, Коболєв відповів, що ця фігура його "бентежить", але його залишили до 22 грудня для того, щоб в правлінні компанії до призначення нових членів був кворум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-