Україна готова відновити постачання танків

Україна готова відновити постачання танків "Оплот" до Таїланду

Укрінформ
Харківський завод ім. Малишева готовий відновити постачання танків "Оплот" до Таїланду.

Про це розповів журналістам під час прес-туру на підприємство головний інженер заводу ім.Малишева Олександр Шейко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як правило, експортні контракти погоджуються з Міністерством оборони України та можливі з дозволу Генерального штабу України. Точну дату відправки чергової партії назвати не можу. Якщо буде узгодження Міноборони, то, орієнтовно, - у грудні. Повністю закрити тайський контракт у разі узгодження з Міноборони ми готові в 2016 році", - зазначив Шейко.

За його словами, обсяг чергової партії не розкривається.

"На 2016 рік Міноборони замовило виробництво кількох десятків танків "Оплот" і "Булат" для Збройних сил України. Уже доведені деякі цифри. Інформація закрита", - додав Шейко.

Нагадаємо: танк "Оплот", розроблений Харківським конструкторським бюро ім.Морозова на замовлення Міноборони, прийнятий на озброєння української армії в 2009 році.

Контракт з Таїландом, як повідомляв раніше Укрінформ, укладений в 2011 році в обсязі 49 танків "Оплот" на суму близько 250 млн.дол. У квітні 2012 року завод ім. Малишева приступив до реалізації контракту. Перші п'ять танків "Оплот" поставлені в Таїланд в кінці 2013 року для використання в навчальних цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-