У Абромавичуса хочуть всі держзакупівлі перевести в «цифру» з 1 січня

У Абромавичуса хочуть всі держзакупівлі перевести в «цифру» з 1 січня

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує парламенту ухвалити законопроект, що дасть змогу з 1 січня 2016 року перевести всі державні закупівлі України в електронний вигляд.

Про це на засіданні Кабміну сказав заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже починаючи з 1 січня 2016 року ми технічно готові розпочати перехід (на електронну форму державних закупівель - ред.) по всій країні... До кінця 2016 року абсолютно всі закупівлі мають перейти в електронний вигляд", - підкреслив Нефьодов.

За його словами, це унеможливить корупційну складову у держзакупівлях. "Таким чином ми зможемо повоювати з корупціонерами за більшу частину з цих 50 мільярдів гривень, які український бюджет втрачає при проведені держзакупівель", - підкреслив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ раніше, 25 вересня нинішнього року, Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції».

Аби створити базу для переведення всіх держзакупівель в електронний формат, парламент до кінця року має ухвалити ще один законопроект - "Про публічні закупівлі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-