Нацбанк має план з оздоровлення Приватбанку - Рибалка

Нацбанк має план з оздоровлення Приватбанку - Рибалка

Укрінформ
Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності вважає, що уряд і НБУ повинні зробити все, щоб Приватбанк продовжував ефективно працювати.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова комітету ВР Сергій Рибалка за підсумками закритого засідання комітету за участю голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

«Це сьогодні найбільший комерційний банк. Всі зацікавлені у тому, щоб він продовжував ефективно працювати», - заявив Рибалка, коментуючи результати обговорення.

Рибалка повідомив, що Нацбанк має план з оздоровлення Приватбанку. «Поки, за словами голови НБУ, цього плану повністю дотримуються. Реперна точка - березень наступного року. Позиція нашого комітету однозначна: уряд і Нацбанк повинні не допустити дестабілізації фінансової системи. Після потрясіння з банком «Фінанси і кредит» і без того крихку рівновагу фінансової системи може бути зруйновано. Цього не можна допустити!», - сказав народний депутат.

Також, за словами керівника фінансового парламентського комітету, на закритому засіданні було поставлено питання про валютних позичальників.

«З одного боку, ми зайшли у юридичну безвихідь з прийнятим у трьох читаннях законом 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів. Адже цей закон вже не перший місяць не підписує спікер парламенту. Сьогодні Степан Кубів - представник Президента у Верховній Раді і член нашого комітету - говорив про те, що робитиме все для підписання цього закону і направлення його в Адміністрацію Президента. Для чого? Адже без підпису, без проходження всієї процедури законопроектом, ми не можемо перейти до підготовки нового. Я, як голова комітету, ще раз заявив, що наш парламентський комітет готовий виступати майданчиком, де всі зацікавлені сторони зможуть знайти консенсус і, нарешті, вирішення проблеми валютних позичальників», - сказав Рибалка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-