НБУ заспокоює: З «Приватом» все добре, жодних тимчасових адміністрацій

НБУ заспокоює: З «Приватом» все добре, жодних тимчасових адміністрацій

Укрінформ
Національний банк України вважає ПАТ "КБ "Приватбанк" системно важливим банком та відзначає, що він виконує нормативи ліквідності і працює в звичайному режимі.

Про це йдеться на офіційній сторінці НБУ у Фейсбуці з посиланням першого заступника голови НБУ Олександра Писарука.     

"На даний момент ПриватБанк виконує нормативи ліквідності, працює в звичайному режимі та безперебійно обслуговує клієнтів", - зазначив Писарук.

Він додав, що Приватбанк є системно важливим для фінансової системи країни, тож, як і іншим системним банкам, йому приділяється особлива увага з боку НБУ.

"ПриватБанк є системно важливим для фінансової системи та найбільшим ощадним спеціалізованим банком, що обслуговує 34% вкладів населення країни. Регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності через кураторів та приділяє особливу увагу всім системним банкам", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови правління Приватбанку Олег Гороховський повідомив у Фейсбуці, що голова правління банку Олександр Дубілет отримав на телефон СМС, що нібито 6 листопада НБУ введе тимчасову адміністрацію в Приватбанк. Гороховський звинуватив у розсилці провокаційних повідомлень людей, "які раніше крали гроші з рахунків клієнтів і дзвонили, представляючись співробітниками СБ, тепер сидять без діла і від нудьги розсилають клієнтам СМС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-