Безвізовий пакет: новий Трудовий кодекс ухвалили за основу

Безвізовий пакет: новий Трудовий кодекс ухвалили за основу

Укрінформ
Народні депутати підтримали за основу проект Трудового кодексу України, що входить до пакету законопроектів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з Європейським Союзом.

За відповідне рішення проголосували 258 нардепів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Як зазначила народний депутат Людмила Денісова, проект нового Трудового кодексу має на меті визначення основних механізмів реалізації передбачених Конституцією трудових прав і гарантій працівників, створення належних та безпечних умов праці, забезпечення захисту інтересів працівників і роботодавців. 

Вона також наголосила, що цим проектом пропонується комплексний підхід до вирішення індивідуальних трудових правовідносин, а також кодифікації та уніфікації законодавчих актів з цих питань.

У законопроект включено положення, спрямовані на адаптацію трудового законодавства України до Європейської соціальної хартії та інших міжнародно-правових актів - Загальної декларації прав людини, Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права, конвенцій і рекомендацій Міжнародної організації праці.

На відміну від чинного трудового законодавства новий документ передбачає визнання цивільно-правових відносин трудовими, а також регулювання питань щодо формулювання вимог стосовно забезпечення права працівників на повагу до їх честі і гідності у трудових правовідносинах.

Окрім того, проект нового Трудового кодексу містить уточнення щодо оплати праці у різних обставинах виконання робіт, зокрема у разі суміщення професій (посад), поділу робочого дня на частини, усунення дискримінації в оплаті праці за сумісництвом.

Також нардепи 257 голосами виділили три тижні на внесення поправок до законопроекту для підготовки його до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-