Westinghouse переконалася: її ТВЕЛи підходять для українських АЕС

Westinghouse переконалася: її ТВЕЛи підходять для українських АЕС

Укрінформ
Американська компанія Westinghouse готова постачати ядерне паливо на всі українські АЕС, оскільки воно ідеально пройшло всі тести після використання на українському реакторі.

Про це президент компанії Westinghouse Денні Родерік заявив в iнтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

"Паливо, яке ми завантажили в український реактор, було проінспектовано нами після його використання, і воно ідеально пройшло всі тести. Тож хочемо завантажити стільки палива, скільки це можливо для диверсифікації поставок.

Останнє слово - за Україною. Ми готові постачати паливо хоч і на всі реактори", - сказав Родерік.

Він зазначив, що більшу частину ядерного палива в Україну завозить Росія, однак Westinghouse хоче допомогти у диверсифікації поставок і збільшити свою присутність. 

"Поки що більшу частину ядерного палива завозить Росія, але й ми готові збільшити свою присутність. Для цього модернізували деякі зі своїх потужностей, щоб мати змогу нарощувати виробництво палива для реакторів типу ВВЕР-1000", - розповів президент компанії.

На  його думку, сьогодні одна з основних можливостей для інвестицій - допомога в диверсифікації постачання ядерного палива на АЕС України, які виробляють понад 50% усієї електроенергії.

Нагадаємо, Родерік під час свого візиту в Україну 26 жовтня у складі офіційної американської делегації зустрівся з Президентом Петром Порошенком, Прем'єр-міністром А.Яценюком та кількома міністрами. У результаті перемовин вище керівництво нашої держави схвалило запропоновану Westinghouse комплексну програму технологічної модернізації ядерних реакторів  атомних станцій, спрямовану на підвищення ефективності та безпеки роботи АЕС.

На сьогодні Westinghouse забезпечує альтернативні російським поставки ядерного палива для Южно-Української АЕС, а починаючи з 2016-го паливо Westinghouse  планується завантажити також в енергоблоки Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-