На ЧАЕС з'єднали

На ЧАЕС з'єднали "арку" для проекту Укриття

Укрінформ
На Чорнобильській АЕС з'єднали дві частини нового саркофага, яким до кінця 2017 року мають накрити зруйнований енергоблок №4.

Про це йдеться у повідомленні Європейського банку реконструкції і розвитку.

У ЄБРР відзначають, що операція із скріплення двох арок разом здійснена через 24 з'єднання за конструкцією вагою 28 тис. тонн, які мають бути вирівняні на міліметри один від одного. Крім того, ведеться робота з налаштування і скріплення майже 1000 болтів, щоб надійно закріпити дві половини арки разом.

"Будівництво нового безпечного конфайнмента наближається до завершення, і прогрес також помітний при установці сталевої рами з допоміжними системами і устаткуванням, необхідним для експлуатації об'єкту і розбирання конструкції реактора №4. Ми упевнені, що усі роботи будуть завершені до кінця 2017 року, як і планувалося", - заявив директор ЄБРР з ядерної безпеки Вінс Новак.

Висота арки становить 110 метрів, довжина - 165 метрів, а арочний проліт становить 260 метрів. Через величезні розміри арка була побудована з двох частин. Призначення арки - захист довкілля від радіоактивного випромінювання, а також забезпечення можливості розбирання конструкцій блоку і переміщення ядерних відходів.

Після з'єднання східної і західної частини арки і оснащення конфайнмента кранами, об'єкт буде насунений на четвертий блок ЧАЕС.

Нагадаємо, Чорнобильську зону хочуть звузити до 10 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-