Кабмін встановив соціальну норму на газ для населення

Кабмін встановив соціальну норму на газ для населення

Укрінформ
Кабінет міністрів встановив соціальну норму газу в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Прем'єр-міністр України повідомив про рішення Кабміну, за яким запроваджується механізм зміни застосування соціальної норми споживання газу. Встановлюється соціальна норма в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відтепер громадяни зможуть самі визначати, скільки газу використовувати щомісяця в рамках соціальної норми.

Разом з тим, також прийнято рішення, що у лютому 2016 року буде здійснено контроль реальних витрат населенням газу для опалення та оцінено необхідність збільшення соцнорми у випадку холодної зими.

Крім того, внесено зміни до постанови про встановлення державних соцстандартів в сфері житло-комунального обслуговування. Указані зміни передбачають встановлення коригуючих коефіцієнтів для розрахунку витрат газу, електричної та теплової енергії на потреби опалення залежно від кількості поверхів будинків.

Встановлюються нормативи користування послугами для централізованого опалення за умови обладнання житлових будинків приладами обліку теплової енергії, газопостачання за наявності/за відсутності газових лічильників, електричною енергією для індивідуального опалення, а також -  диференціювання тарифів за періодами доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-