Податкова реформа Мінфіну

Податкова реформа Мінфіну "продірявить" бюджет - Абромавичус

Укрінформ
Запропонована Міністерством фінансів податкова реформа призведе до недостачі грошей в бюджеті.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на Українсько-німецькому економічному форуму у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

"Нижчий податок призведе до недостачі грошей в бюджеті і те, що запропонувала міністр фінансів - це дуже відповідальна податкова реформа з точки зору ситуації. Буде певна недостача грошей, і в нас немає зараз впевненості, що ми можемо це компенсувати", - сказав Абромавичус, відповідаючи на запитання модератора, як проходить в Україні податкова реформа і хто її гальмує.

Він також додав, що запропоновані Мінфіном лінійні зниження податкових ставок "20-20-20-20" (ставки у 20% на чотири базових податки - ПДВ, ЄСВ, ПДФО та податок на прибуток) призведуть до виходу економіки в тінь. 

"Ми собі усвідомлюємо, що ця податкова реформа може вилитися у вихід економіки в тінь. Були й радикальніші реформи податків, запропоновані парламентом, але вони не відповідають на питання, звідки брати компенсацію тих податків, яких бракує, щоб забезпечити зростання економіки", - додав Абромавичус.

Нагадаємо, раніше Мінфін на Раді реформ презентував пропозиції щодо встановлення на рівні 20% ставки єдиного соціального внеску (зараз у більшості випадків ЄСВ від 36% до 40% плюс 3,6% - з працівника), податку на доходи фізичних осіб (зараз ПДФО 15% і 20% понад 12,57 тис. грн - 10 мінімальних зарплат), податку на прибуток (зараз 18%) і ПДВ (зараз 20%, для ліків - 7%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-