Суд зняв арешт з хімзаводу Фірташа - забракло доказів

Суд зняв арешт з хімзаводу Фірташа - забракло доказів

Укрінформ
Печерський районний суд зняв арешт з активів заводу "Рівнеазот", який був накладений через заборгованість групи компаній "Ostchem" перед державою.

Про це йдеться в ухвалі суду.

"Скасувати арешт на об'єкти нерухомого майна, які розташовані за адресою: Рівненська область, Рівненський район, с. Городок, вул. Барона Штейнгеля, буд. 139-А, та належить Публічному акціонерному товариству "Рівнеазот", - зазначається в ухвалі.

Підставами для скасування заходів забезпечення кримінального провадження є безпідставність і недостатня доказова база для арешту майна, що вказують на вчинення особою або особами, на майно яких слідчий просить накласти арешт, кримінального злочину, а також не встановлено розмір збитку, наголошується в документі.

Нагадаємо, головне слідче управління МВС веде розслідування відносно діяльності компаній бізнесмена Фірташа за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата і заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах).

Позов про арешт майна в рамках кримінального провадження був поданий у квітні 2015 року. Прокуратура подавала клопотання про накладення арешту на об'єкти всього нерухомого майна "Рівнеазоту" в селі Городок.

У травні 2015 Печерський суд Києва його задовольнив, а Апеляційний суд в червні - серпні підтвердив правомірність арешту.

ВАТ "Рівнеазот", у свою чергу, подало зустрічне клопотання - про зняття арешту.

ПАТ "Рівнеазот" входить до холдингу Ostchem, який включає в себе також підприємство "Азот" (Черкаси), та належить олігарху Дмитру Фірташу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-