У Фірташа заберуть два хімзаводи за борги – Яценюк

У Фірташа заберуть два хімзаводи за борги – Яценюк

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк каже, що хімічні підприємства Дмитра Фірташа "Рівнеазот" і черкаський "Азот" будуть націоналізовані за свідоме небажання бізнесмена сплатити борги перед "Нафтогазом України".

Про це він заявив під час години запитань до уряду, передає кореспондент Укрінформу.

"Ці заводи сьогодні закриті по тій причині, що це організоване злочинне угруповання винне державі 6 млрд грн. Ніхто їх не збирається віддавати. Ми йдемо в суд, всі судові справи порушені. Якщо компанії Фірташа і Льовочкіна не розрахуються за поставлений газ НАК "Нафтогаз України", ці компанії перейдуть у державну власність, і держава буде давати роботу і в Рівному, і в Черкасах", - сказав він.

Прем'єр також закликав Федерацію роботодавців, очолювану Фірташем, змінити керівництво та піти з-під контролю олігарха та екс-голови АП Сергія Льовочкіна.

"Федерація роботодавців тепер стала федерацією роботозабиравців. Один з основних органів, який має захищати як права того, хто працює, так і того, хто дає роботу, сьогодні приватизований олігархом імені Януковича паном Фірташем та головою адміністрації Віктора Януковича паном Льовочкіним. Це стали приватні роботодавці", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, наприкінці травня Group DF Дмитра Фірташа оголосила про зупинку підприємств Ostchem - Черкаського ПАТ "Азот" і ПАТ "Рівнеазот".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-